Таксиджия отиде в полицията, разбрал че го използват за муле

29-годишен таксиджия от Бургас заявил в полицията, че е използван за муле.

Той разказал, че получил телефонно обаждане от чуждестранен телефонен номер, като мъжки глас му предложил да занесе пратка с пари до Румъния. Непознатият му продиктувал адрес, намиращ се в бл. 56 в к-с "Изгрев", от който възрастна жена хвърлила на мъжа торбичка с пари. Следвайки инструкциите, той заредил в автомобила гориво на стойност 126 лв., като веднага след това получил ново обаждане с нов адрес, но в Бургас.

Таксиметровият водач осъзнал, че е въвлечен в телефонна измама и заявил на непознатия, че ще върне парите на жената. Непознатият първоначално започнал да предлага по-големи проценти печалба, а след това започнал да заплашва 29 годишния мъж, но същият категорично отказал да съдействия, като заедно с взетите от к-с "Изгрев" пари се явил в Пето Районно управление – Бургас.

Междувременно в управлението е получено съобщение от 85-годишната измамена бургазлийка от бл. 56 в "Изгрев" за това, че хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 1 500 лв., като измамата е осъществена по класическата схема "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници".

По случая е образувано досъдебно производство, като предстои връщането на парите на измамената възрастна жена.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право