Таксиметров шофьор върна чанта с пари и подаръци

"Разсеяни пътници в таксито ми ме направиха редовен посетител в полицията. За седмица връщам втори портфейл, иначе поне 20 телефона съм спасил. Похвали обаче, не искам. Смятам, че всеки мой колега би постъпил така", казва за себе си съвестният таксиметров шофьор Константин Панов/59г./ от Шумен. През уикенда отнесъл поредната находка от жълтата си кола - торбичка, в която имало скъпи подаръци и портфейл с 220 лв. Щастливката, която ги е забравила, е шуменката Ивелина Йорданова.

Случката изгубено-върнато се разиграла в нощта срещу неделя, когато дамата и съпругът й се прибирали след празненство по случай нейния рожден ден. Качили се от заведение, а в ръцете си носели букети и две торбички. В едната били подаръците /гривна, парфюм и други б.а./ и портфейла. За лош късмет при слизането точно този плик останал в жълтата кола.

Фамилията усетила липсата у дома. Започнали да въртят на телефоните на различни таксиметрови компании, но безрезултатно. Позвънили и в полицията за загубената вещ.

Към 03 часа през нощта ги събудил дежурният в ОДМВР-Шумен с добра новина. При него таксиджията, редовен посетител, донесъл изгубената вещ. Доблестният шофьор е от фирма "Елфи такси" и от там казват, че всичките им водачи са честни. Странното при Панов е, че е и твърде скромен и не иска никаква популярност, чрез медиите.

В понеделник благодарната дама напразно издирваше шофьорът, за да му изкаже искрени благодарности и да го почерпи, че не е помрачил празника й.

"Няма нужда", категоричен бе Панов пред "Труд". Обяснява, че нарицателното "бакшиши" за шофьорите изобщо не отговаря на истината и не може да се лепи на всеки. Той е в бранша от 11 г. и вече е разбрал, че има хора, които уважават техния труд, има и дразнители. Но работиш за всички и свикваш с всичко, особено вечер, когато има доста пътници в "специално настроение".

През април т.г. друг шофьор от фирма "Тико такси" в Шумен, баща на четири деца, намери мъжки портфейл в колата си с 370 лв. и също го предаде в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони