Таксиметров шофьор пребит зверски, завързан за колата и захвърлен до язовир

Младежи пребиха таксиметров шофьор край Хайредин

Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор край врачанското село Хайредин, предаде БТВ.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

„Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам, „Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем”, спомня си Венцислав.

Двамата младежи, са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви. В нощта на тежкото нападение жертвата им си спомня, че са били видимо пияни.

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай е пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир. Там нападателите се опитали да го хвърлят във водата и Венцислав е бил спасен от това, че водата е замръзнала. Той е бил и влачен и дрехите му са разкъсани.

„Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка”, коментира началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента са се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци Манастирище се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.

 

Коментари

Задължително поле