Окръжната прокуратура в Сливен поиска постояннен арест за Мартин Трифонов

Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Таксита пак отмъкват пътници от автобусните спирки във Варна

таксита

Возят на цената на билетчето

С курсове на черно и на цената на билетчето таксита във Варна пак отмъкват пътници на „Градския транспорт“, чакащи на автобусните спирки.За проблема отново алармира изпълнителният директор на общинската фирма инж.Злати Златев, който се жалва в местната комисия по транспорт и търси съдействие за решаването му.

“Тези нерегламентирани превози и престой създават напрежение, конфликтни ситуации, често водачите са заплашвани от шофьорите на „таксита“, посочва Златев. Той иска да се вземат спешни мерки за преустановяване на порочните практики на сива икономика в бранша. Изпълнителният шеф на градския превозвач е посочил основните конфликтни точки в града, които са предимно по маршрутите за Университетската болница „Св.Марина“, до която по досегашната транспортна схема се стига най-трудно . След края на сезона жълтите коли, а някои дори не са и такива, се прибраха от курортите и сега с подвиквания отмъкват пътниците ни, коментира Златев.Според него още не се е стигнало до бой, както в предишни години, но трябва да се вземат мерки.

Ще обърнем внимание на общинска полиция, на контролните органи и на ДАИ да пазят спирките и да въведат по-строги правила, увери Добромир Джиков,председател на общинската комисия по транспорт, която ще заседава в сряда. Той увери, че през декември предстои обществено обсъждане на новата транспортна схема на Варна, част от проекта за Интегриран градски транспорт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.