Такси горя в Шумен, шофьорът в ареста - пречил на пожарникарите (ВИДЕО)

Такси лумна в пламъци, за късмет шофьорът му успял да излезе и се спасил жив и здрав. В колата нямало пътници и пламъците били успешно потушени от пожарникари. Темпераметният шуменец обаче, се озовал в ареста, защото пречел на работата.

Зрелищният инцидент се разиграл към 23,17 часа в Шумен на бул."Ришки проход", съобщават от полицията. На мястото пристигнали екипи на пожарната и РУ-Шумен. Водачът на лек автомобил "Дачия Сандеро" К.К./50г./ по време на движение усетил мирис на кабели откъм таблото. Спрял и малко след това автомобилът лумнал.

Техническа неизправност е причина за пожара, който бил погасен с 1,5 тона вода и 40 литра пяна. По време на потушаване на огъня огнеборци и полицаи имали проблем с водача, който искал да се приближи и им пречел. Възникнал спор и шофьорът бил предупреден да не влиза в периметъра на пожара, защото е опасно. Категорично отказвал да се подчини, насочил се към горящото такси и накрая се озовал в ареста. Съставен му е акт по Закона за МВР и глобата може да бъде между 500 и 1000 лв.

Коментари

Задължително поле