Талантливи ученици от различни континенти пристигат в Благоевград за участие в Международна лятна изследователска школа

Над 50 души от България, Аржентина, Индия, Иран, Испания, Италия, Македония, Нова Зеландия и САЩ ще пристигнат в Благоевград, за да вземат участие XVII Международна лятна изследователска школа. Инициативата ще бъде официално открита на 31 юли от 11:00 часа в зала „22 септември“. Международната лятна изследователска школа се организира от Ученическия институт по математика и информатика, а Благоевград е домакин на инициативата за трета поредна година. Лятна изследователска школа ще продължи до 19 август.

Лятната изследователска школа е насочена към талантливи ученици с изявен интерес в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Участниците работят по индивидуална научно-изследователска тема от предизвикателни, но интересни области като комбинаторика, теория на числата, компютърни науки, моделиране, софтуерно разработване, роботика и други, под ръководството на бивши възпитаници на УчИМИ, които в момента са студенти или докторанти във водещи университети по света, учени от Българската академия на науките и СУ „Св. Климент Охридски“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете