Талантът на „Еврофутбол“ Кристиан Василев стана осми в Европа на скиф

Кристиан Василев

16-годишният кадет Иван Банчев се представи силно на европейско Гран при за мъже

Спортният талант на „Еврофутбол“ Кристиан Василев стана осми в дисциплината „скиф“ на Европейското първенство по академично гребане, което се проведе в Глазгоу – Великобритания. Той завърши втори във финал „Б“, като измина дистанцията от 2000 м за 6:56.59 мин. Кристиан беше единственият състезател от България на това първенство. Той стигна до „малкия финал“, след като финишира пети във втората полуфинална серия.

Иван Банчев, който е 16-годишен и до момента се състезаваше основно при кадетите, се класира на 17-о място на европейското Гран при по стрелба с лък на открито за мъже и жени за рекърв (олимпийски стил) и компаунд. Състезанието се проведе в София, комплекс „Царско село". В олимпийския стил участваха 115 мъже от 34 държави.

В квалификационния кръг Иван се класира на 15-о място с резултат 657 точки, въпреки че се състезава на 70 метра, а не на 60 м, както е при кадетите. Това е покрит норматив според изискванията на българската федерация (650 т. за второ ниво). Последваха индивидуални елиминации. Иван достигна до третата, но изгуби от олимпийския златен медалист - украинеца Виктор Рубан, след като на два пъти извади лошия късмет да забие стрелата си в тази на своя противник. Елиминацията бе отсъдена за Виктор Рубан с 4:6.

Петър Божилов финишира шести на ежегодния плувен маратон „Галата – Варна“. През 2018 г. в него участваха 310 души от 8 държави. Дистанцията беше около 4,4 км в открито море от нос Галата до Втора буна във Варна.

В средата на миналата седмица Петър взе бронзов медал от друг черноморски маратон – „Свети Никола“ в гр. Черноморец (дистанция около 1200 м).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт