Талант избра втора дивизия в Холандия

Стефан Велков подписа договор с холандския втородивизионен "Ден Бош". Защитникът се обвърза с тима за една година. В контракта му обаче има опция за продължаването за още два сезона.

Договорът на Велков със „Славия“ изтече в края на юни и той предпочете да смени обстановката. Ден след спечелената купа на България е имало разговори с ръководството на най-стария столичен клуб. Талантът обаче заявил, че иска да играе в чужбина. До последно Велков тренираше с "белите". В навечерието на мача на "Славия" срещу "Илвес" от първия квалификационен кръг на Лига Европа във Финландия, защитникът беше изваден от групата за мача, въпреки че предварително бе заявен.

„Пристигането ми в Ден Бош е още една важна стъпка в моята футболна кариера - каза 21-годишният бранител. - Този отбор е най-подходящият за мен в момента."

Преди няколко години Велков изкара пробен период в ЦСКА (Москва). Изявите му постоянно бяха следени от отбори от най-силните първенства в Европа. Именно заради това в „Ден Бош“ са доволни от трансфера му. Тимът завърши на 11-то място през миналия сезон във втора лига, но е амбициран да се завърне в Ередевизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ