Танците лекуват

Първата българска преподавателка в световната система “Танцът на петте ритъма” Даниела Пелтекова и издателката Естер представиха книгата за уникалната практика “Картография на екстаза” в “Есенс център” в София.

Автор на бестселъра, който излезе и на български е Габриела Рот, създател на танцовата медитация и дългогодишен преподавател на Даниела в Америка. Едно от основните послания в книгата е “и тя сама ще се излекува”, под това мото се проведе и няколко часов уъркшоп с напътствията на самата Даниела Пелтекова, специално пристигнала за представянето от Ню Йорк.

30-те дами и един господин в залата успяха да достигнат до точката на екстаз, в която тяло и дух, движение и осъзнаване, са едно общо цяло, под напътствията на българската последователка на системата и с помощта на своята креативност и импровизация. Стотици инструктори по цял свят предават знанията на хиляди последователи на системата, която вече набира скорост и у нас. Четивото е изпъстрено с познанията на авторката и отразява живата мъдрост на тялото и духа. Танцът на 5-те ритъма е медитативна практика, която с лекота отключва мъдростта на тялото и освобождава напрежения, трупани с години. Във вихъра на свободния танц всеки осъзнат дъх и движение ни връщат към дълбоката ни истинска същност, изтъкана от покой, интуитивно познание и гъвкава сила.

Следвайки картографията на 5-те Ритъма, оставяме тялото да говори в танц, даваме израз на емоциите си, освобождаваме всичко ненужно и постепенно и неотклонно достигаме до най-съкровените кътчета на душата и духа ни – точката на покой, центъра на същността ни, извора на силата ни. В това усещане на екстаз и блаженство, отвъд ограниченията, чрез мъдростта на тялото и отвъд думите, откриваме сферата на чувственото, на инстинкта, на сърцето, на интуицията и въображението. Когато успеем да се потопим в тази зона и да пием направо от извора на този вътрешен, естествен и могъщ енергиен поток, всичко се случва с лекота и плавност.

Преподавателката на метода Даниела Пелтекова е първата българка, която обучава в Танцът на 5-те ритъма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.