Почина дългогодишен шеф на РПУ Слънчев бряг, топполицаят Стайко Манев

Строят автомагистрала по Е-79 от Видин до Монтана

Част от тавана на метростанция „Западен парк” падна (СНИМКИ) Няма пострадали хора

Поставиха 725 нови контейнери в половин Шумен

Изправят пред Темида мъж, убил с нож брат си Обвиняемият редовно малтретирал и 88-годишната си майка

435 нови медици се дипломираха днес (СНИМКИ)

„Милан“ проучва Кирил Десподов

Потомка на търновски търговци направи ценно дарение на Историческия музей в Габрово Музеят получи мостра от плат, произвеждан от фабрика „Принц Кирил” АД

Мобилизация в Детското отделение на болницата в Горна Оряховица заради грипа

МРРБ започна проверка на обекта за дублиращо аварийно водоснабдяване в Хасково

Декларация от Национално сдружение на частните болници в България: И вие ли мислите така?

БДЖ пуска допълнителни места във влаковете за фестивала „Сурва“

Разследват смъртта на работник в пункт за скрап

Нено Димов: Нямаме притеснения, свързани с прогнозата за времето

13 483 са жертвите на тероризъм през миналата година Това е най-малкия брой от 2009 г. насам

Танци вместо цигара в Шумен

Активна кампания срещу пушенето организират в Шумен в четвъртък ученици и Регионалната здравна инспекция. „Танц вместо цигара“ е една от инициативите със съорганизатор възпитаниците от X „в“ клас на средното училище по изкуствата „Сава Доброплодни“. Те ще приканват граждани, вместо да изпушат цигара, да потанцуват за здраве заедно с тях на избрана музика. Ще предоставят и изработени от тях информационни материали за вредата от тютюнопушенето.

От Регионална здравна инспекция в Шумен приканват всички ученици и преподаватели от школата в града да потанцуват за здраве в голямото междучасие в четвъртък.

Щанд на здравето ще бъде открит в Градската градина. Предвидена е и скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи със специален уред. На теста безплатно ще може да се подложи всеки желаещ.

През настоящата година темата в Световния ден без тютюнев дим, определена от Световната здравна организация, е „Тютюн и сърдечни заболявания“. Целта е да се наблегне на влиянието на пушенето върху сърдечно-съдовите заболявания. Употребата на цигари и излагането на тютюнев дим допринасят за приблизително 12% от всички смъртни случаи от сърдечни заболявания, сочат изследвания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.