Танцова трупа от Тайван гастролира за първи път у нас

Трупата от Тайван "Anarchy Dance Theater" ще гастролира за първи път на българска сцена тази събота в Пловдив, където ще представи спектакъла си "Второ тяло" на фестивала "ONE DANCE WEEK".

"Този спектакъл е много специално преживяване, а публиката ще види пълна трансформация на човешкото тяло. "Второ тяло" започва и свършва с тялото - първичното, естественото и материалното, от една страна, и вторичното, илюзорното и дигиталното, от друга. Двете не престават да се движат и да си взаимодействат", твърди Сия Тия Хуа, хореограф и основател на "Anarchy Dance Theater".

Четирите сензора, които са поставени в различните ъгли на залата, създават 360-градусова прожекция в реално време върху тялото на таньора. Изкуствено тяло нахлува на сцената, създавайки усещане за движение, различно от движенията на първото тяло. За цялостното въздействие на спектакъла допринасят и красивите звукови пейзажи на Яник Дауби, който композира електро-акустична музика и твори импровизации с намерени предмети, аналогови устройства и цифрови процесори.

Танцово-дигитална творба "Второ тяло" идва в Пловдив скоро след нейната премиера на Стария континент в рамките на "Вроцлав - Европейска столица на културата 2016". В Пловдив трупата от Тайван ще изнесе 2 спектакъла в Градския дом на културата "Борис Христов" тази събота от 16 и 20.30 часа.

second-body2-ching-ju-cheng-2-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони