Татяна Лолова е дисидент в „Порталът“

Приключенската драма ни връща в златните години на българската естрада

От няколко седмици текат снимките на нов български сериал. “Порталът” е приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка. Сериалът е в разгара на снимачния процес, а тези дни ключови сцени бяха заснети в Софийския университет и клуб “Яйцето”, където се развива част от действието.

Един съвременен мъж преминава през портал на времето в 70-те години, където ще трябва да разследва убийство, което все още не се е случило. Ситуиран в средите на творческата бохема, сериалът има специален акцент върху музиката от златните години на българската естрада.

“Ние сме малко амбициозни и подхождаме към лимитирания сериал, какъвто е жанра на това, което правим с крачките на голямото кино. Няма никакви компромиси в начина, по който работим. Т. е. правим сериал като един 6-часов игрален филм”, споделя Матей Константинов - сценарист и продуцент на продукцията и допълва, че “най-трудно е правенето на кино по време на ковид пандемия”.

 Над 180 души е екипът, близо 60 се събират на терен, като стриктно се следят мерките за сигурност, правят тестове и отделни графици. Преди дни снимат голямата Татяна Лолова - като буржоазна дама дисидент, разкриват от екипа на снимачната площадка. Актьорският ансамбъл е съставен от популярни актьори и нови лица, които тепърва ще спечелят зрителите. “Снимките на сериалът вървят по план. Очакваме да бъде завършен през март и от пролетта да бъде по екраните”, казва Ивайло Огнянов, директор “Програмно съдържание” на БНТ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали