Татяна Лолова с награда “Златна роза” за цялостен принос

На церемонията по награждаване и закриване на 35-ия фестивал "Златна роза"в събота вечер голямата българска актриса Татяна Лолова ще получи специалната награда “Златна роза” за цялостен принос. Призът ще й бъде връчен от директора на Националния филмов център Камен Балкански.

Кариерата на Лолова в киното започва в началото на 60-те години на ХХ век и продължава  и до днес. Призната в театъра, киното и телевизията, нейната ярка характерност прави ролите й запомнящи се и любими.

Обичаната от поколения зрители актриса е почетен гост на “Златна роза” и радва с присъствието и големия си талант варненци и гостите на фестивала.

Носителят на голямата награда за най-добър пълнометражен филм в конкурсната програма на "Златна Роза” 2017 ще получи и наградата “Дани Лернер” в размер на 50 000 евро в услуги в “Ню Бояна Филм Студиос", както и 5 000 евро в брой за реализацията на следващия си пълнометражен проект.

Наградата носи името на покойния продуцент Дани Лернер, работил по повечето международни продукции, осъществени в България през последните години. Дани Лернер поставя началото на едно ефективно сътрудничество на снимачната площадка между българските кинопрофесионалисти и техни колеги

от цял свят. Тази полезна обмяна на опит, която продължава и до днес,допринася българските екипи да се превърнат в едни от най-добрите специалисти във филмовата индустрията в глобален мащаб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България