Творци от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране по програма „Изкуство и култура“ в Търново

Автори от цялата страна ще могат да кандидатстват с проекти тази година за финансиране по общинската програма „Изкуство и култура”. Това обяви директорът на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” Нелина Църова.

Тя подчерта, че капацитетът на местните творци миналата година не е бил достатъчен и 5000 лева от от общо отпуснатите 20 000 лева фонд на програмата са останали неразпределени. Сега бюджетът е 50 000 лв. Предвижда се с 10% да се съфинансират проекти за книжни и електронни издания, свързани с историята, величието и развитието на старата българска столица.

За да се стимулира творчеството на великотърновските автори и за да не бъдат измествани от кандидатите извън болярския град, те ще получават автоматично бонус от 15 точки.
Промените в условията и реда за участие в програмата ще се гласуват на предстоящата сесия на Общински съвет в болярския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.