Двойно скочи избирателната активност в област Велико Търново, вече е 15,87% Към 12,30 ч. са гласували 33 967 души

РИК: 50 % от състава на СИК в Благоевградска област е подменен

Пожар във фабрика рани трима души в Старозагорско 

Разбилият се самолет край Ихтиман е изпаднал в свредел, паднал и се самозапалил

Избирателната активност в Румъния към обяд е 16%

Георги Константинов: Пътят на свидетеля

Бруно Акрапович, треньорът на „Локомотив” (Пд), ексклузивно пред „Труд”: Българският футбол трябва да последва примера на Гeрмания

Търсят убиец на каракачанка в Стражишко Умъртвеното животно било открито от собственика

Зарибиха Камчия със 17 000 пъстърви Риболов "хвани-пусни" чак до 2021-ва

Говорителят на ЦИК Таня Цанева: Към момента няма по-сериозни жалби и сигнали

Разкриха крадла, свила мъжка чанта с 1 000 лв. и документи в Търново

Хванаха 57-годишен мъж в крачка, докато продава нелегален алкохол в София (СНИМКИ)

24-годишна счупи с крак огледалото на патрулка, искала да я ползва като такси Жената е арестувана на 24 часа

Малък самолет е паднал край Ихтиман, има загинали

Коля горя на магистрала „Тракия“ в посока София, движението се осъщестява в аварийната лента

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ предаде своето послание към публиката – „Животът е прекрасен“

Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от магията и посланието на V юбилейно издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ с „Животът е прекрасен“. Спектакълът на Александър Морфов по „Самоубиецът“ и произведения на Николай Ердман предизвика двуполюсни чувства в зрителите. Редуваха се смях през сълзи, съчувствие, снизхождение, обич, вяра, ярост.

Звездният актьорски състав на Народен театър „Иван Вазов“ пренесе публиката в дома и живота на Семьон Семьонович Подсекалников, който ненамерил своята цел в живота, решава да се самоубие. Въпросът,предизвикателство към публиката бе- „За какво?“ Сред зрителите в седмата вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ бяха председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, секретарят на Община Благоевград София Янчева, директорът на дирекция „Правно- нормативно обслужване“ Антония Методиева, представителите на културни институции, учебни заведения, граждани.

С бурни аплодисменти завърши спектакъла „Животът е прекрасен“. Именно за ролите си в него, с номинации „Икар“ през 2013 година са отличени за „Режисура“ – Александър Морфов, с награда „Икар“ за „Водеща мъжка роля“ – Камен Донев за ролята на Семьон Семьонич . Номинации „Аскер“ през 2012 за „Водеща женска роля“ получава Светлана Янчева за ролята на Серафима, а награда „Аскеер `2012” за „Водеща мъжка роля“ – Камен Донев за ролята на Семьон Семьонович Подсекалников.

Наградата на Обществото на независимите театрални критици получава Светлана Янчева за ролята й на Серафима Илинична. Категорично обаче награда заслужават и цялостният актьорски образ на Камен Донев, Рени Врангова, Светлана Янчева, Пламен Пеев, Албена Колева, Руси Чанев, Стефания Колева, Теодор Елмазов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Валентин Танев, Павлин Петрунов, Биляна Петринска, Йордан Петков, Емил Марков, Стефан Къшев, Валери Сегменски, Любомир Петкашев, Вяра Табакова, превъплътили се в различни персонажи.

По думите на публиката всеки един от тях изгражда спектакъла и го прави завършен. След края на постановката, зрителите на „Тара-ра-бумбия“ и верни театрални любители споделиха, че „Животът е прекрасен“ събужда много въпроси, които ще отекват дълго. Те бяха категорични, че не само са очаровани, но и отново биха гледали спектакъла, който е съвкупност от актьорска игра, богат декор, провокативни решение на режисьор, сценограф, в лицето на Никола Тороманов и музика – Асен Аврамов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.