Джип блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Ники Илиев и Саня Борисова заедно на кинофестивал в Италия

Започна мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан

Илияна Йотова за умъртвяването на животни заради чумата: Държавата не беше на мястото си в последните дни

Тир блъсна 16-годишно момче, има опасност за живота му

Летен наръчник за кучето Съвети как да предпазим любимеца си от неприятности в жегите

Експертизи потвърдиха: Останките на семейството на Николай Втори са автентични

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Герман Костин

Иззеха 600 къса контрабандни цигари в Еленско

Ероган: Няма да забравим тези, които приютиха превратаджиите

Разследват два пожара в Търновско

Кралското семейство публикува снимки от кръщенето на принц Луи

Путин: 25 милиона кибератаки са били предотвратени по време на Мондиала в Русия

НВИМ представя спасените бойни знамена на Българската армия

Кристиан Вигенин: ОССЕ е сред последните структури, в които Русия участва равноправно

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ предаде своето послание към публиката – „Животът е прекрасен“

Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от магията и посланието на V юбилейно издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ с „Животът е прекрасен“. Спектакълът на Александър Морфов по „Самоубиецът“ и произведения на Николай Ердман предизвика двуполюсни чувства в зрителите. Редуваха се смях през сълзи, съчувствие, снизхождение, обич, вяра, ярост.

Звездният актьорски състав на Народен театър „Иван Вазов“ пренесе публиката в дома и живота на Семьон Семьонович Подсекалников, който ненамерил своята цел в живота, решава да се самоубие. Въпросът,предизвикателство към публиката бе- „За какво?“ Сред зрителите в седмата вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ бяха председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, секретарят на Община Благоевград София Янчева, директорът на дирекция „Правно- нормативно обслужване“ Антония Методиева, представителите на културни институции, учебни заведения, граждани.

С бурни аплодисменти завърши спектакъла „Животът е прекрасен“. Именно за ролите си в него, с номинации „Икар“ през 2013 година са отличени за „Режисура“ – Александър Морфов, с награда „Икар“ за „Водеща мъжка роля“ – Камен Донев за ролята на Семьон Семьонич . Номинации „Аскер“ през 2012 за „Водеща женска роля“ получава Светлана Янчева за ролята на Серафима, а награда „Аскеер `2012” за „Водеща мъжка роля“ – Камен Донев за ролята на Семьон Семьонович Подсекалников.

Наградата на Обществото на независимите театрални критици получава Светлана Янчева за ролята й на Серафима Илинична. Категорично обаче награда заслужават и цялостният актьорски образ на Камен Донев, Рени Врангова, Светлана Янчева, Пламен Пеев, Албена Колева, Руси Чанев, Стефания Колева, Теодор Елмазов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Валентин Танев, Павлин Петрунов, Биляна Петринска, Йордан Петков, Емил Марков, Стефан Къшев, Валери Сегменски, Любомир Петкашев, Вяра Табакова, превъплътили се в различни персонажи.

По думите на публиката всеки един от тях изгражда спектакъла и го прави завършен. След края на постановката, зрителите на „Тара-ра-бумбия“ и верни театрални любители споделиха, че „Животът е прекрасен“ събужда много въпроси, които ще отекват дълго. Те бяха категорични, че не само са очаровани, но и отново биха гледали спектакъла, който е съвкупност от актьорска игра, богат декор, провокативни решение на режисьор, сценограф, в лицето на Никола Тороманов и музика – Асен Аврамов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.