Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей в София (СНИМКИ)

Взривиха сака, заради който бе отцепен пл. „Независимост” във Варна

Андалузитът – и в болест, и в здраве Кристалът внася хармония в дома

Австралия се готви за най-горещия ден в историята си

Блокиран е площад във Варна заради забравен багаж

Задържаха извършители на множество кражби и грабежи от Велинград

Младен Маринов: Пробата за алкохол на шофьора, блъснал двете момичета на столичен булевард, е отрицателна

Нов режим на водата в Перник ще бъде въведен през следващата седмица

Коледните дръвчета могат да бъдат засадени след празниците в парк „Артилерийски”

Театърът в Търново отчете над 60 000 лева приходи от спектакли само за 2 месеца

Силно начало на новия театрален сезон постави Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Над 60 000 лв. приходи от изиграни спектакли отчита културната институция за месеците септември и октомври. Всички представления на театъра на търновска сцена и в турне са под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

23 спектакъла са изиграли артистите от МДТ през септември, а през октомври – 26, обобщи директорът на театъра Васил Вълчев. Той посочи, че някои от дните са имали по пет представления в три различни града в страната. 16 от представленията през октомври са за възрастни – 10 на музикалния състав и 6 драматичната трупа, и 10 са били за детска публика – „Пипи Дългото чорапче”. В предходния месец храмът на Мелпомена в старата столица е гостувал в 12 града в страната. С голям успех са преминали премиерните спектакли на театъра в три от големите културни центрове у нас – Музикалния театър „Стефан Македонски” в София, Държавната опера в Русе и Театрално-музикален продуцентски център във Варна.

24 са организираните спектакли за ноември, от които 12 за възрастни – по шест на музикалния състав и на драмата, и 12 детски представления на „Тримата братя и златната ябълка“ и „Пипи Дългото чорапче“.

Наред с интензивната спектаклова дейност, великотърновският театър успя да подготви и две премиерни заглавия, които вече се приемат радушно от публиката. В края на септември бе премиерата на френската комедия „Да си богат не е лесно” на Пиер Шено. Месец по-късно за първи път на търновска сцена бе представен мюзикълът „Вражалец” по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Сега актьорите от драмата репетират усилено новото историческо заглавие „Йоан, синът на Асен”. За режисьор е поканен Александър Илинденов, сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а сценарият е подготвен от актьора Иван Митев. Премиерата ще бъде в средата на декември на голяма сцена. По традиция МДТ „Константин Кисимов” ще зарадва любимата публика и с коледен концерт.

От началото на 2018 г. великотърновският театър е изиграл над 60 представления в турне и е гостувал в 37 града в страната, отчете още директорът Васил Вълчев. На 21 ноември МДТ ще представи мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” в Русе, а през декември ще изиграе премиерно спектакъла „Няма да платим“ в Театър „Българска армия” в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.