Театърът в Търново посреща с два спектакъла месеца на любовта

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново посвещава два от своите спектакли на месеца на любовта. През февруари артистите и музикантите ще изненадат всички почитатели на изкуството с оперетния концерт-спектакъл „Магията на любовта” и постановката „Червило”. За всички влюбени МДТ прави специален подарък – двама на цената на един билет. Пакетната цена за всяко представление е 10 лева и важи за двама приятели.
Пищния спектакъл „Магията на любовта” ще бъде представен в навечерието на Деня на виното и влюбените. На 13 февруари от 19 часа в голяма зала на сцената ще излязат всички солисти заедно с хора, оркестъра и балета на МДТ. Сюжетът пренася зрителите в красива и изящна бална зала. На фона на най-обичаните класически произведения се развиват две любовни истории, преплетени с ревност, трепетни срещи и раздели. По време на концерта публиката ще има възможност да се наслади на някои от най-известните арии, дуети, терцети, ансамбли от произведения на Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар и др.
Диригент на спектакъла е Игор Богданов. В него участват солистите Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Полина Петкова, Момчил Караиванов, Пламен Долапчиев, Иво Йорданов и Георги Гърланов.

На 20 февруари от 19 часа е представлението на „Червило”. Силната актьорска постановка се харесва изключително много на младежката публика. Премиерата беше преди година, а от тогава, освен на търновска сцена, спектакълът е гостувал в редица градове в страната. Над 3000 са зрителите, които са гледали заглавието.

Различните лица на любовта представят артистите в спектакъла. В центъра на сюжета са любовните мисли и преживявания на една жена, които се променят през годините. Тя разказва от първо лице за трите си любови – първата, зрялата и последната. Актрисата Стефка Златкова изпълнява главната женска роля, а в образите на мъжете, към които са насочени силните чувства на нейната героиня, се превъплъщават Дончо Дончев, Милен Иванов и Иван Митев.

Актьорите сами са работили над спектакъла и дори са подбрали вечните хитове, които звучат на живо на сцената в изпълнение на пиано. Текстът на пиесата е базиран на няколко американски разказа, адаптирани към българската публика. Сценографията на „Червило” е на Лидия Къркеланова.
Билети за „Магията на любовта” и „Червило” може да намерите на касите на МДТ „Константин Кисимов”. Пакетната цена за всеки спектакъл е 10 лева и важи за двама приятели.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.