Министерство на културата направи оглед на Роженския манастир след иманярското копаене

Холандското летище „Схипхол“ отмени над 100 полета

Отровителите на Скрипал били задържани в Холандия Руслан Боширов и Александър Петров освободени без обвинения

Президентът Радев изрази съболезнования по повод кончината на президента на Виетнам

Откриха убит издирван мъж

Небето стресна софиянци предпразнично (СНИМКИ) Петък ни изненада с два атмосферни феномена

Мей: Не е приемливо да се блокира предложението на Лондон за „мек“ Брекзит, без да се предлага ясна алтернатива

Провали се делото за мярката по казуса „Роженски манастир“, всички съдии си дадоха отвод

Борисов прати в отпуск чиновници

Митничари запечатаха данъчни складове във „Винпром Карнобат”

Христо Бръзицов, който простреля в лицето полицай, ще бъде настанен за изследване в психиатрична болница Страда от изключително тежка форма на параноидна шизофрения

Митничари на Дунав мост 2 задържаха 5 кг хероин, укрит в тайник на лека кола

Намериха тялото на 18-годишната Силвия Петрова от Димитровград, обявена за общодържавно издирване

Психично болен уби с крак паленце пред ветеринарна лечебница, докторката в шок

Липса на кадри спъва дигиталната трансформация на бизнеса у нас

Театърът в Търново стартира Новата година с месец на смеха

С месец на смеха започва новата 2017 година Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. През януари актьорите ще изненадат любимата публика с шест от своите топ комедийни заглавия. Билетите за всички спектакли от поредицата ще се продават на преференциални цени от 5 лева.

Първата постановка, която ще представят търновските артисти, е оперетата „Весела вдовица” на Франц Лехар. Представлението ще бъде на 18 януари от 19 часа в голяма зала на МДТ. Заглавието е в афиша на театъра от 2012 г., а негов режисьор е Петко Бонев. Почитателите на оперетното изкуство отново ще могат да се насладят на една романтична любовна история в традиционен стил (и не съвсем).

Смешният маратон продължава със спектакъла „Декамерон” по безсмъртното произведение на Джовани Бокачо. 60-ото представление на комедията ще бъде на 19 януари от 19 часа в малка зала. През шест истории минават актьорите от МДТ под режисурата на Димитър Шарков. В постановката участва целият драматичен състав на търновския театър. В по няколко роли влизат Цанка Цанева, Милен Иванов, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Елица Дейкова, Силвия Шекилова, Стефан Методиев, Иван Митев и Дончо Дончев.

Актуалността на „Декамерон” в днешно време става повод това заглавие да е част от репертоара на търновския театър от 2011 г. насам. Спектакълът е безконечен и пъстър карнавал от образи, лица, наречия, комични ситуации, заглушени от уличната врява. Весела и забавна оргия на живописните човешки нрави, която отвежда във времената на Бокачо.
Две са детските комедийни заглавия, включени в афиша на театъра през януари. На 21 януари от 11 часа малките зрители ще могат да гледат „Карлсон и Дребосъчето”. На 25 януари от 18 часа в голяма зала ще се играе мюзикълът „Четиримата близнаци”.

Класическата комедия „Свекърва” по Антон Страшимиров е поредната изненада в месеца на смеха в МДТ. Заглавието ще бъде играно пред публика на 24 януари от 19 часа в малка зала. То е в афиша на театъра от 2011 г., а негов режисьор е Димитър Шарков. Спектакълът поставя злободневни проблеми, свързани с кризата на българския дух в нашето общество. Чрез палитра от разнообразни образи, които живеят сред нас днес, той е като гротеска на съвременните български нрави.
В постановката участва целият драматичен състав на театъра. В главната роля на свекървата зрителите отново ще видят Цанка Цанева. На сцената й партнират Милен Иванов, Силвия Шекилова, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Иван Митев, Стефан Методиев. Всички те участват в „Свекърва” от създаването му до сега. Единственото ново попълнение в екипа е актьорът Дончо Дончев.

Месецът на смеха ще завърши на 30 януари с мюзикъла „Българи от старо време” по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Това е сред най-играните музикални заглавия на МДТ, което бе възстановено през 2011 г. от режисьора Марио Николов. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото – на Коста Райнов. В спектакъла освен солистите, хора, балета и оркестъра на театъра, участва и фолклорен ансамбъл „Искра” с ръководител Борислав Ангелов.

Актьорът Виктор Терзийски се превъплащава в любимия на всички образ на Дядо Либен, а Милен Иванов играе Хаджи Генчо. За ролята на Павлин специално е поканен солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев. Партиите на красивата Лиляна ще изпълнява Миряна Калушкова. Билетите за всички комедийни заглавия са на промоционална цена от 5 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.