Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Театърът в Търново стартира Новата година с месец на смеха

С месец на смеха започва новата 2017 година Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. През януари актьорите ще изненадат любимата публика с шест от своите топ комедийни заглавия. Билетите за всички спектакли от поредицата ще се продават на преференциални цени от 5 лева.

Първата постановка, която ще представят търновските артисти, е оперетата „Весела вдовица” на Франц Лехар. Представлението ще бъде на 18 януари от 19 часа в голяма зала на МДТ. Заглавието е в афиша на театъра от 2012 г., а негов режисьор е Петко Бонев. Почитателите на оперетното изкуство отново ще могат да се насладят на една романтична любовна история в традиционен стил (и не съвсем).

Смешният маратон продължава със спектакъла „Декамерон” по безсмъртното произведение на Джовани Бокачо. 60-ото представление на комедията ще бъде на 19 януари от 19 часа в малка зала. През шест истории минават актьорите от МДТ под режисурата на Димитър Шарков. В постановката участва целият драматичен състав на търновския театър. В по няколко роли влизат Цанка Цанева, Милен Иванов, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Елица Дейкова, Силвия Шекилова, Стефан Методиев, Иван Митев и Дончо Дончев.

Актуалността на „Декамерон” в днешно време става повод това заглавие да е част от репертоара на търновския театър от 2011 г. насам. Спектакълът е безконечен и пъстър карнавал от образи, лица, наречия, комични ситуации, заглушени от уличната врява. Весела и забавна оргия на живописните човешки нрави, която отвежда във времената на Бокачо.
Две са детските комедийни заглавия, включени в афиша на театъра през януари. На 21 януари от 11 часа малките зрители ще могат да гледат „Карлсон и Дребосъчето”. На 25 януари от 18 часа в голяма зала ще се играе мюзикълът „Четиримата близнаци”.

Класическата комедия „Свекърва” по Антон Страшимиров е поредната изненада в месеца на смеха в МДТ. Заглавието ще бъде играно пред публика на 24 януари от 19 часа в малка зала. То е в афиша на театъра от 2011 г., а негов режисьор е Димитър Шарков. Спектакълът поставя злободневни проблеми, свързани с кризата на българския дух в нашето общество. Чрез палитра от разнообразни образи, които живеят сред нас днес, той е като гротеска на съвременните български нрави.
В постановката участва целият драматичен състав на театъра. В главната роля на свекървата зрителите отново ще видят Цанка Цанева. На сцената й партнират Милен Иванов, Силвия Шекилова, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Иван Митев, Стефан Методиев. Всички те участват в „Свекърва” от създаването му до сега. Единственото ново попълнение в екипа е актьорът Дончо Дончев.

Месецът на смеха ще завърши на 30 януари с мюзикъла „Българи от старо време” по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Това е сред най-играните музикални заглавия на МДТ, което бе възстановено през 2011 г. от режисьора Марио Николов. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото – на Коста Райнов. В спектакъла освен солистите, хора, балета и оркестъра на театъра, участва и фолклорен ансамбъл „Искра” с ръководител Борислав Ангелов.

Актьорът Виктор Терзийски се превъплащава в любимия на всички образ на Дядо Либен, а Милен Иванов играе Хаджи Генчо. За ролята на Павлин специално е поканен солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев. Партиите на красивата Лиляна ще изпълнява Миряна Калушкова. Билетите за всички комедийни заглавия са на промоционална цена от 5 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.