Вицепрезидентът Йотова: Сега е моментът за анекс към споразумението с Македония

Политолог: Управляващите в Полша са виновни за атмосферата, довела до убийството на кмета на Гданск

Съветник на Белия дом отхвърли информациите за пробив в търговските преговори с Китай

Министър Петя Аврамова: Изграждането на магистрала „Хемус“ е необратим процес

Две катастрофи с луксозни автомобили на столичния бул. „България“

Снимка на яйце детронира Кайли Дженър в инстаграм

Реставрираха второ знаково сграфито пано във Велико Търново Монументалната творба е на Григор Спиридонов от 1974 година

Пожар обхвана три къщи в центъра на Габрово

Над 2 мил. протестиращи ще залеят утре Атина

Сградата на Община Стара Загора ще бъде санирана с европейски средства

Жесток побой заради неприличен жест на оживен булевард във Варна

Интензивен е трафикът на „Капитан Андреево“

Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Теди Кацарова: Неуважение към езика ни вилнее във фейсбук

В момента имам чувства към един мъж

София става все по-чиста с всеки ден

Насилието в училищата е сериозен проблем у нас

– Теди, с какво ще запомниш лятото и кои бяха най-хубавите моменти?
– Беше страхотно! С Дичо имахме страшно много пътувания и много хубави моменти на съвместното ни турне, което започна в края на май и продължи три месеца. Двамата имахме много работа покрай общия ни проект “Остани”, защото се оказа, че хората са зажаднели за изпълнения с група и музика на живо – много весело беше. През август имах възможност да отида и до Мармарис, където имам приятели и с тях обикаляхме по плажовете. Оказа се, че има много скрити плажове, които само местните знаят и ние всеки ден правехме проучване на кой от тях да отидем. В момента голям плюс е, че цените там са изключително ниски и човек може да обиколи, където пожелае. В Мармарис буквално спяхме по три часа, защото по цяла нощ танцувахме в клубовете.

– А какви нови музикални проекти подготвяш?
– Предстои ми един нов денс проект с известния турски ди-джей Волкан, а работя и по самостоятелно парче. С Дичо, Руди, Дули, Муден и Кукушев също подготвяме нова песен, която е свързана с темата за насилието в училищата. Това е един много хубав проект и ще имаме три мини концерта, свързани с тази кампания – в Русе, Кърджали и Плевен. На 17 септември в парка “Заимов” ще е официалната премиера на песента по време на концерта на радио “Фреш”.

– Защо направихте песен за насилието в училище?
– За този проект ни събра Денислава Ангелова, с която работихме заедно и по кампания за превенция на детския диабет. Наистина идеята е изключително добра, защото това е сериозен проблем в днешно време. Докато работихме по текста и си говорехме, че жертва на агресията всъщност е не само насиленото дете, но и насилника, защото реално едно дете, което удря друго – то също е било удряно в къщи и като че в основата е насилието в къщи, което провокира и това в училищата. В днешно време агресията в училищата се случва често. Причините могат да са много, дори финансови, например – дай ми по-скъпия си телефон, че нямам средства да си го купя.

– Ти самата ставала ли си обект на агресия или присъствала ли си на подобни прояви?
– Да, видях подобен случай. Веднъж, буквално пред мен две коли се блъснаха и от едната от тях излезе мъж с бухалка и започна да се бие с другия шофьор. Случи се преди години, но виждам, че агресията не е отшумяла. Според мен тя се поражда от по-възрастните, защото те дават определен пример на децата, които са като гъба и имитират държанието на родителите си – виковете, дори ръкомахането и изказа им… Неслучайно казваме, че първите седем години са най-важни, както и обстановката, в която растеш.

– Какво си спомняш от твоите ученически години?
– Бях в училище с изключителна дисциплина – 107-мо в Лозенец и колкото и смешно да звучи, ние там се състезавахме кой да има повече шестици! Сега виждам във фейсбук, че хората масово не могат да пишат правилно, дори възрастните. Дразня се от лошия изказ и грешките, които правят в социалните мрежи. Буквално съм в потрес, защото да не можеш да пишеш на майчиния си език – това е голяма грешка в образованието, а и неуважение към езика.

– Кои други теми те вълнуват?
– Чистотата на София. В момента много се радвам, че София се променя пред очите ми и става все по- чиста с всеки изминал ден. Например по “Витошка” вече е пълно с чужденци, което също е показателно и София започва да се превръща в една европейска столица. Да е жива и здрава кметицата, в столицата ни има огромна промяна! Години наред съм живяла в държави с култ към чистотата и се радвам, че и в моя квартал се държи на това. Това, което ме дразни е, че особено собствениците на запуснати места в София нямат отговорност да почистят. Те ги оставят безстопанствени и така става едно огромно замърсяване. Важно е също и всички да си чистим след домашните любимци. Иначе съм щастлива, че като пътуваме из страната и виждам, че навсякъде хората се стараят и особено в Русе и в Бургас е много чисто. Много е важно медиите да имат такива кампании, като “Да изчистим България” и все повече хора да се включват, защото така става като една вълна и децата също е важно да се запалят за това!

– Помагала си на млади изпълнители да направят първи стъпки в музиката. Сблъсквала ли си се неблагодарно отношение и липса на етика?
– Имала съм и горчив опит с хора, на които съм помагала сами да направят нещо в кариерата си, но всеки си носи отговорността за постъпките. Няма лошо човек и сам да върви по пътя, но е хубаво да помниш хората, които са ти подали ръка, защото няма как човек да успее без екип и затова е важно уважението към личността и работата. Това, за съжаление у нас не ни учат, а в чужбина как само се уважават хората, които дават работа, а тук повечето мразят шефа си и го плюят, въпреки че благодарение на него имат това, което имат. Трябва да се научим на уважение, а това според мен ще стане с младото поколение, което ще се завръща да живее в страната ни от чужбина. Знам, че ще се завърнат, защото тук живота не е лош, стига да даваме най-добро от себе си и да сме дисциплинирани в работата си.

– Живяла си в Скандинавия. Какво ти липсва от там и би ли живяла отново в чужбина за по-дълго?
– Много ми липсва Коледата там, както и чистотата, като имам предвид и тази в работните отношения, а не само по домовете и у хората, но честно казано тук ми е много добре, обичам България и не бих я заменила вече.

– Мъжете в коя страна умеят най-добре да ценят и да се отнасят към жените?
– В Скандинавия, Турция и в Гърция имат голямо уважение към нежния пол, докато у нас и в Сърбия например често се среща грубо отношение, грозен език и обиди към жената, а тя все пак е майката на децата на тези мъже! Всичко опира пак до уважението – да уважаваш половинката си и дори да имаш и доза възхищение за това, което човека до теб прави за семейството ти. Като не уважаваш човека до теб и го потискаш – няма как да имаш добро семейство и детето ти да живее в една хубава и чиста среда. Забелязала съм, че мъжете, които уважават майките си, уважават и съпругите си, като пак опираме до уважението и възпитанието в къщи.

– Направи успешен дует с Миро – “Пламнали души”, посветен на късната любов. Какво те вдъхнови?
– Вдъхнови ме прекрасният текст на много добър текстописец – Ангел Симеонов. С него сме работили по една песен за майка ми – “Живот като на кино”, като буквално неговият текст ме провокира да направя музиката и се получи много добре. Онзи ден ми пуснаха видео, в което видях, че дуетът ни с Миро явно се превръща в търсена песен за първи танц на сватбени двойки. Има изключително силно послание в нея и затова хората я харесват и използват за първи танц в този специален ден за тях. Моята песен “Само аз и ти”, сигурно също заради текста вече се превърна в сватбен химн, което ме радва.

– Влюбена ли си в момента?
– Личният ми живот страда от това, че съм изключително отдадена в работата, но аз винаги съм влюбена – в работата, в живота, в приятелите и това не е лошо, а дори е много мотивиращо и ти дава сили да продължаваш. В момента имам чувства към един мъж, не мога да кажа, че съм силно отдадена, но да -влюбена съм…

– Притесняват ли те писанията за майка ти, или за теб в жълтите медии и кой е най-абсурдният слух, който си чувала?
– Имаше период, в който ме притесняваха тези неща. Веднъж бяха написали следното – “Теди Кацарова: накарах майка ми да се омъжи за пари!!!” Тогава се вбесих и дори ги заплаших в национален ефир, заявих, че искам да видя жената или мъжа, направил това интервю и записа от него. Как може да цитират като мои думи такива неща и то с две точки! След това свалиха материала и се извиниха, но си заслужаваха да ги осъдя. Имаше и много други измислени писания, както и сега това, че майка ми се е развела. За мен също са писали грозни неща, като това, че съм проституирала във Финландия и то го бяха написали точно, като се явявах на “Евровизия”. Понякога наистина прекаляват…

– Любими книги и музика?
– Много обичам книгите на Шърли Маклейн и често препрочитам “Камино”. Постоянно чета и “Quo Vadis” на Хенрик Сенкевич, която прочетох за първи път като дете. Много ми въздейства и биографията на Джозефин Бейкър, а песните, които напоследък ме вълнуват са на актуални нови певци, като Зейн Малик и Чарли Пут, който ми е фаворит, защото текстовете за мен са много важни. Денонощно слушам негови парчета.

– В коя от страните, които си посещавала хората бяха най-щастливи и кое е най-мистичното, или духовно място, на което си била?
– Честно казано навсякъде виждам щастливи хора. В най-бедните държави хората са много усмихнати, което доказва, че парите не са средство за постигане на щастието, а то идва от отношенията между хората. Иначе от местата, които съм посещавала – това, на което винаги се връщам е и най-силното енергийно място според мен – град Петра в Йордания. Там човек се чувства така, все едно се преражда и усещането е неописуемо, все едно съм живяла някога там. В този град има огромни чудеса и препоръчвам на всички да отидат да го видят.

– Сбъдват ли се молитвите ти?
-Да! Нещата, за които се моля обикновено се сбъдват за една година. В Петра например си пожелах един ден да снимам клип там и точно след една година се запознах с Фарес Робърт и с него направихме песента “Само аз и ти” и снимахме видеото в Петра!

– Любима мисъл или цитат?
Изживей живота си по начин, който ти сам одобряваш!

Нашият гост
Певицата с кадифен глас Теди Кацарова проявява музикалния си талант още като дете, но в началото се насочва към изобразителното изкуство. След победата й в музикалното шоу “Хит минус едно”, когато е на 17 години, става явно, че сцената е нейното призвание. Освен родните меломани, Теди успява да покори и скандинавската публика, след като се премества да живее във Финландия покрай съпруга й Макс Холм, с когото са женени в продължение на няколко години. Песента на родната изпълнителка “Безрезервна любов” дори остава на косъм от спечелването на конкурса, определящ финландският представител за “Евровизия”. Талантливата певица се изявява и като композитор, а песента й “Летя”, изпълнена от Васил Найденов и майка й – Силвия Кацарова, печели първо място на “Бургас и морето”. Тя е автор и на дебютната песен на победителката в “България търси талант” – Богдана Петрова. Теди участва в много благотворителни концерти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. А показване на цици и виснали задници е уважение е достойно за подражание

  2. В Турция, добро отношение към жената?
    Хайде, моля ти се.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.