Теди Москов иска да постави пиеса на Жан Жироду

Директорът на ОДК Монка Николова подари на Теди Москов възпоминателната книга, издадена за 25-годишнината на комплекса. Снимките са на децата от школа"Художествена фонография".

Режисьорът Теди Москов отново има желание да работи с актьорите от Държавния куклен театър -Варна, след пиесата "Пурпурният остров, която направиха съвместно неотдавна.

"Разговорите за това тепърва предстоят. Очертава се да направим нещо ново. Отново става дума за туземци, но сега ще бъде една гениална пиеса на Жан Жироду, която се казва "Допълнение към пътешествието на Кук" и в нея няма нищо смешно". Това каза Москов на среща с ръководството и възпитаниците на ЦПЛР - Общински детски комплекс, Варна, съобщиха от пресцентъра му.

Известният режисьор прие поканата да се види и разговаря с децата от театралните школи "Вълшебната завеса", "Палечко" и "Златното ключе", както и с младите кинематографисти от школа "Братя Люмиер". Верен на стила си, Теди Москов отказа да дава съвети на учениците. "Всякакви наставления, като тези на Станиславски, звучат глуповато. За вас е просто добре да откриете път към това, което искате. Но това не е достатъчно, а трябва и да го мечтаете, защото иначе не се получава", каза той на младите таланти.

Пред тях призна, че като малък е мечтал да стане по-добър скиор от Ингемар Стенмарк, после джазов пианист като Оскар Питърсън. "А после да правя впечатление на момичетата, тъй като бях по-нисичък и те не ми обръщаха внимание", каза с усмивка Теди. Той не скри, че понякога се кара на актьорите. "Викам, защото лесно се паля, но обичам да се карам на хора, на които държа. Понякога се използват и мръсни думи, но Ярослав Хашек твърди, че няма мръсни думи, а има мръсни хора, които могат да те обидят и с комплимент", каза още Москов.

Двамата със Сия Папазова, ръководител на "Златното ключе", разговаряха и за творбите на Чехов и Достоевски. За финал Теди Москов получи възпоменателна книга за 25-та годишнина на Общински детски комплекс от директора Монка Николова, както и книгата "Между театъра и киното", която съдържа анализи на Елица Матеева, ръководител на школа "Братя Люмиер". Деца от школа "Художествена фотография" направиха репортажни снимки от срещата, която е по проект "Вдъхновяващи срещи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони