Тежка катастрофа на пътя за Рилския манастир, 17-годишен е с опасност за живота

Двама пострадаха, единият тежко, след като лек автомобил се заби в дърво край пътя след изпреварване на пътя за Рилския манастир.

Пътният инцидент стана снощи в 19:40 ч. на пътя от разклона на Е-79 в посока Кочериново-Рила-Рилски манастир.

На 200 метра след разклона за с. Пороминово, на прав, но мокър от дъжда участък, 20-годишният водач предприема изпреварване на лек автомобил със северно-македонска регистрация.

Минути преди пътния инцидент започва да вали дъжд, лекият автомобил поднася, завърта се и се удря с лявата си странична част в топола край пътя.

17-годишен пътник в лекия автомобил е транспортиран тази нощ за "Пирогов" с черепно-мозъчна травма и счупен таз. Пострадалият се е возел на седалката зад водача, където е и тежкия удар в дървото.

Водачът на 20 г. е с МБАЛ-Благоевград с фрактура на ключицата, по леко е пострадал още един младеж, който е с охлузвания и натъртвания.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. А тежко пострадалият младеж е транспортиран за УМБАЛСМ "Пирогов" с реанимационен екип и опасност за живота.

Правият участък от изхода на Кочериново до входа на гр. Рила носи прозвището "участъкът на смъртта" заради катастрофите, всички от които след удар в тополите край пътя. За последните 20 г. в този участък са загинали 10-на души, сред които и деца.

Въпреки това тополите на територията на община Кочериново продължават да стоят от двете страни на пътя.

Миналата година болшинството от тополите на територията на община Рила бяха отрязани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право