Тежка катастрофа с двама загинали затвори пътя София-Варна в Търговищко

Тежка катастрофа с двама загинали във варненска кола затвори в сряда към 10 часа пътя София-Варна на територията на Търговищка област, малко преди разклона за село Божурка. Ударили са се три автомобила – варненски „Форд”, в който са пътували загиналите мъж и жена, софийски „Пасат”, чиито водач е оцелял без сериозни травми, както и „Фолксваген Кади”, също със софийска регистрация. В третата кола е пътувал само водачът, който е невредим, съобщиха от мястото на трагедията.

По първоначална информация „Фордът” е пътувал към Варна и се е ударил в насрещно идващия „Пасат”, а после е била засегната и третата кола.

Към момента няма данни какви са причините за тежкия инцидент, който е станал на широк пътен участък. Правят се огледи на мястото, където има полицаи от Търговище и Омуртаг, както и пожарникари.

Движението по този участък, границата между Търговище и Омуртаг, е спряно и се отклонява през селата. За пътуващите към Варна то е през Презвитер Козма – Божурка – Пайдушко – Лиляк – околовръстния път на град Търговище. И в обратна посока за движението към София. Пътна полиция регулира и насочва трафика, докато вървят огледите и бъдат преместени катастрофиралите коли.

Коментари

Задължително поле