Тежки катастрофи в Пловдив: БМВ влетя във фризьорски салон, микробус се блъсна в къща след забранена маневра

Лек автомобил „БМВ” влетя във фризьорски салон в Пловдив, след като 43-годишна жена с пежото си отне предимството на насрещно и направо движещата се баварска кола. Инцидентът стана във вторник около 20 часа на кръстовището на булевард „Никола Вапцаров” с улица „Константин Геров” и по чудо се размина без жертви, а само с материални щети по двата автомобила, светофарната уредба и фризьорския салон.

Според пристигналите на местопроизшествието полицаи от Първо РУ на МВР-Пловдив виновник за катастрофата е водачката на пежото, тръгнала да прави ляв завой, на която е съставен акт за нарушение. При сблъсъка „БМВ”-то се завърта и се блъска във фризьорския салон, обясниха очевидци на случилото се.

В сряда около 6 часа сутринта стана още една тежка катастрофа в Пловдив, при която по чудо отново се размина без човешки жертви – микробус се натресе в къща в близост до Градския дом на културата „Борис Христов” и кръстовището на улица „Гладстон” и булевард „Руски”. Според служителите на реда виновник за инцидента е водачът на микробуса, който е предприел безумно опасна маневра, като е навлязъл в насрещното движение на улица „Авксентий Велешки” и не е спазил забранителния знак. Така микробусът е пресякъл „Гладстон” перпендикулярно и се е забил челно в къщата в висока скорост с цел да избегне сблъсък с друго МПС, идващо от Мол „Марково тепе”.

Коментари

Задължително поле