Тежки присъди за трафиканти на хероин в Русе

Окръжна прокуратура – Русе постигна две осъдителни присъди за двама мъже, държали 50 кг хероин и направили опит да го пренесат през границата на страната. За тези престъпления С.К.К. е осъден на тринадесет години лишаване от свобода при строг режим и глоба в полза на държавата в размер 150 000 лв. Наложеното на Й.А.Й. наказание е десет години лишаване от свобода за при строг режим и глоба в полза на държавата в размер 100 000 лв, съобщава Прокуратурата в Русе.

По внесен в съда обвинителен акт С.К.К. и Й.А.Й. са признати за виновни в това, че на 21.01.2017 г. в Русе, на ГКПП „Дунав мост”, трасе - изход, направили опит без надлежно разрешение, да пренесат през границата на страната, високорисково наркотично вещество - 50,391 килограма хероин, на стойност 2 015 640 лв., като деянието останало недовършено по независещи от волята им причини.

Признати са за виновни и по обвинението, че на 21.01.2017 г. от с. Оряховица, Област - Стара Загора до ГКПП Дунав мост, трасе - изход в Русе, без надлежно разрешение държали с цел разпространение, високорисково наркотично вещество - 50,391 килограма хероин, на стойност 2 015 640 лв., като наркотичното вещество е в особено големи размери.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Великотърновския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право