Тежки съперници чакат България в Лигата на нациите

 

България попада в Лига „С“ или трета лига в публикуваната ранглиста според моментното класиране на отборите в Европа. УЕФА даде нова информация за Лигата на нациите - новото първенство, което ще излъчи четири участника за Евро 2020 от 55 отбора. Жребият за първото издание на турнира е на 24 януари догодина.

Всяка лига ще бъде разделена на по-малки групи, съставени от три или четири отбора, които ще играят по системата всеки срещу всеки. В края на всеки цикъл четири тима ще печелят промоция за по-горна дивизия, а други четири ще изпадат в по-долната лига.

Победителите от всяка група на всяка лига ще играят плейофи, които ще определят кой ще спечели дадената квота, предвидена за съответната лига.

А разбивките на УЕФА ни нареди в поток с Румъния, Шотландия, Унгария, Словения, Албания, Черна гора, Сърбия, Гърция, Норвегия, Израел, Финландия, Кипър, Естония и Литва.

Ако се бяхме представили слабо в сегашните квалификации, можеше да отидем в най-слабата група, където Азербайджан, Беларус, Грузия, Македония, Фарьорски острови, Армения, Латвия, Люксембург, Молдова, Казахстан, Лихтенщайн, Малта, Андора, Косово, Сан Марино и Гибралтар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ