Тежък старт за "Реал" след раздялата с Роналдо и Зидан

Тежка загуба съпътства официалния дебют на Хулеп Лопетеги начело на "Реал" (Мадрид). Шампионът на Европа загуби финала за суперкупата на Стария континент с 2:4 след продължения и то от грандския съперник "Атлетико". Това бе и първи двубой без голямата звезда Кристиано Роналдо, преминал през лютото в "Ювентус". Същото важи и за наставникът Зинедин Зидан, разтрогнал с клуба след спечелването на три последователни титли в Шампионската лига.

Двубоят в Талин започна кошмарно за "белия балет", допуснал гол преди да е изминала и една минута от срещата. Груба грешка в отбраната на "кралете" позволи на Диего Коща да си създаде възможност да стреля, а последвалият му удар влетя в мрежата на "Реал". А това бе и най-бързият гол в историята на турнира.

В 27-ата минута вицешампионът на Испания все пак изравни. Гарет Бейл намери отлично Карим Бензема, а последвалият удар с глава на французина премина покрай Ян Облак - 1:1. "Реал" дори успя да осъществи пълен обрат след почивката. Тогава Диего Годин игра с ръка в собственото си наказателно поле, а Серхио Рамос вкара от бялата точка. Но всичко положително за "белия балет" приключи в 63-ата минута. В средата на второто полувреме Каземиро получи контузия, а 3 минути по-късно Коща изравни, вкарвайки мача в продължения.

В 98-ата минута Саул Нигес вкара за 3:2 след фамозен удар от въздуха, а в самия край на първото продължение и Коке успя да се разпише. Така в крайна сметка "Атлетико" спечели Суперкупата, а "Реал" показа, че началото след големите промени през лятото ще бъде трудно.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят