Тежък трафик на Дунав мост при Русе заради туристи

Продължава работата по монтирането на стоманобетонните панели на Дунав мост.

Ремонтът на съоръжението продължава без да се спира движението

Засиленият трафик на прибиращи се туристи към Румъния и високите температури през изминалите дни са част от причините за затруднения трафик по Дунав мост при Русе, съобщиха от АПИ. Заради ниските нива на река Дунав в района на Оряхово временно е преустановена работата на ферибота.

Данните показват, че в последните 4 дни има увеличение на леките и товарни автомобили, преминаващи през граничния пункт. Среднодневно в посока изход Румъния са преминали 6140 леки и 853 тежкотоварни автомобила. В такива ситуации приоритет се дава на обработката на лекотоварния трафик и автобусите. В момента камионите изчакват близо 30 часа да минат съоръжението.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през моста са преминали в двете посоки общо 2195 камиона. От тях 1189 са влезли в България, а от страната ни са излезли 1006.

Ремонтът на мостовото съоръжение продължава без да се спира движението по него. 70 стоманобетонови панела са демонтирани и 68 нови са монтирани до момента Продължава работата по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонните и корнизни панели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България