Тези обещания ще се харесат Какво пише в програмата на ХДС/ХСС в Германия

Меркел и Зеехофер

Безработица под 3%, данъчни облекчения, увеличаване на детските надбавки, строеж на нови жилища и финансови помощи при първа покупка на собствен дом – предизборните обещания на ХДС/ХСС са повече от щедри.

Лидерите на двете побратимени партии ХДС и ХСС Ангела Меркел и Хорст Зеехофер представиха в Берлин общата си програма за предстоящите избори през есента. Някои точки в нея звучат наистина амбициозно.
След продължителните пререкания между Меркел и Зеехофер по темата за бежанците, мнозина останаха изненадани от демонстративното единодушие, с което Християндемократическият съюз на Меркел и Християнсоциалният съюз на Зеехофер се обединиха около обща изборна програма. Сред най-важните точки в нея е намерението за данъчни облекчения в размер на 15 милиарда евро. Планирано е също данък “Солидарност”, с който се стимулира развитието в провинциите на територията на бившата ГДР, да отпадне поетапно от 2020 година нататък.

И още обещания, които със сигурност ще зарадват мнозина в Германия: пълна заетост до 2025 година, което означава безработица под 3 процента, увеличаване на детските надбавки с 25 евро, а при първа покупка на собствен дом е предвидено и финансово подпомагане в размер на 1200 евро на дете годишно, при това в продължение на десет години. В програмата си двете партии-посестрими са се обединили и около приемането на закон за имиграцията на квалифицирана работна ръка, който си поставя за цел да облекчи ситуацията с недостига на квалифицирани кадри. Предвидено е също така изграждането на милион и половина жилища, както и създаването на 15 000 нови работни места в полицията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. вървят по стъпките на хитлер… но мислейки как да прекарат немците за сметка на имигрантите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.