Тейлър Суифт стана първата „Глобална икона“

На 31 години Тейлър има 11 награди „Грами“.

Поп звездата чупи рекорди в музиката

Отличието е от Британските награди заради огромното й влияние в цял свят

Били Айлиш с приз за международна изпълнителка

Поп звездата Тейлър Суифт получи приза „Глобална икона“ на британските музикални награди БРИТ за огромното й музикално влияние в целия свят.

31-годишната изпълнителка e единствената жена, наградена с това отличие на церемонията в лондонската зала O2 Арина. Това бе първото голямо музикално събитие в Лондон след повече от година. Зрителите бяха около 4000 души, не носеха маски и не спазваха социална дистанция, тъй като церемонията е част от програмата за проучване на правителството, която има за цел да установи дали многолюдни събития могат да се организират на закрито без спазване на дистанция.

Публиката включваше 2500 души, работили на първа линия в борбата с пандемията и техни близки. Всички трябваше да представят на входа на залата отрицателен тест за коронавирус. Зрителите ще се подложат на тест и след церемонията и предоставят данни за контакт според изискванията на британската система за тестове и проследяване за Ковид. 

Според официални данни Суифт е певицата, продала най-много албуми в Обединеното кралство през 2021 година. Тя е носителка на 11 награди „Грами“ и продажбите й на албуми в света достигнаха 114 милиона бройки.
„Горда съм, че съм част от тази музикална общност, особено в година, в която всички се нуждаехме от музика“, сподели Суифт на сцената.

Дуа Липа спечели две награди - за соло изпълнител и за албум, Били Айлиш стана най-добрата международна изпълнителка, а при мъжете статуетката отиде при рапъра Уикенд. Хари Стайлс спечели приза за сингъл, а първата момичешка група, която спечели награда стана групата „Литъл микс“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица