Тейлър Фриц: Бях агресивен с Григор

Тейлър Фриц се похвали, че е разчел правилно слабостите в играта на Григор Димитров, за да го победи със 7:6 (8), 7:6 (4) в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид. Това беше първа загуба за българина още на старта този сезон, докато 21-годишният американец си осигури среща с №1 в света Новак Джокович.

„Победих, защото изиграх добре важните точки – обяви Фриц. - Ключът беше, че подходих агресивно. Когато не го притисках, той влизаше навътре в корта и започваше да атакува. Затова не трябваше да го изпускам, а също и да сервирам добре през цялото време. Кортовете тук са доста бързи, което отговаря на стила ми. Срещу Джокович ще се опитам да спечеля повече от три гейма. Точно толкова взех при последната си среща в Монте Карло преди три седмици.“

Самият Джокович пък сякаш има по-важна работа от мачовете. Като глава на асоциацията на играчите сърбинът би приветствал завръщане на Джъстин Гимълстоб в борда на организацията. Американецът подаде оставка, след като бе осъден за побой над свой приятел.

„При тези обстоятелства оттеглянето му беше правилно, но от друга страна той е човекът, направил най-много за тенисистите в последните години“ заяви Джокович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт