Телевизорът най-купуван продукт на лизинг през декември

Телевизорът е най-купуваният продукт на лизинг по време на коледните и новогодишни празници през 2016 г. Артикулът заема дял от 20% спрямо всички стоки, купени със заем. Това показват данни на кредитната институция TBI Bank на база анализ на данните за пазара в страната.

Освен телевизорът в топ 10 продукти попадат мобилният телефон и таблета. Смартфонът отбелязва 17% от общия брой стоки на лизинг през декември 2016 г., като година по-рано е бил с 2% по-малко. Въпреки че таблетът е предпочитан от потребителите, делът му през декември пада с почти 1% за година и заема малко над 5% от общия брой продукти.

Сред по-нестандартните стоки, купени чрез финансиране от кредитната институция TBI Bank, са бетонобъркачка, барабани, китара, ортопедичен матрак с масажни функции и камина. Анализът отчита, че отпуснатите средства за закупуване на стоки на изплащане нарастват с 37% през изминалия месец декември, спрямо същия период на 2015 г., като достигат обща стойност над 16 млн. лв. По техни данни обемът на усвоените потребителски креди към 31 декември 2016 г. възлиза на малко над 9 млн. лв., което е увеличение от 83% спрямо декември предходната година.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес