Теленор с ръст на приходите от 2%

През третото тримесечие на 2017 г. общите приходи на Теленор България се увеличиха с 2% спрямо година по-рано, съобщиха от телекома. Приходите на компанията стигат до 498 млн. лева от началото на годината до края на септември, или с 10 милиона лева повече спрямо 2016 г .

Увеличението на приходите е най-вече благодарение на по-високите приходи от продажби на устройства, уточняват от "Теленор" . Приходите от трафик и абонаментни такси отбелязаха намаление от 1%, след като ръстът в сегмента на абонатите на договор не бе достатъчен да компенсира напълно спада в предплатените услуги.

Печалба на компанията за първите 9 месеца на 2017 г. е 191 млн. лева преди данъци, лихви и амортизации. Резултатът за същия период на 2016 г. е 189 млн. лева. Оперативната печалба е 98 млн. лева и се подобрява леко спрямо 97 млн. лева за 9-те месеца на 2016 г. В резултат на продължаващото свиване на пазара на предплатени мобилни услуги, към края на третото тримесечие броят на клиентите на компанията намаля с 9% в сравнение със същия период на миналата година.

Инвестициите на телекома възлизат в размер на 25 млн. лева, а броят на абонатите - 3,233 милиона, като средният приход от абонат е 13,4 лева. Само за третото тримесечие на годината Теленор отчита 67 млн. лева печалба преди данъци 39 млн. лева оперативна печалба и 175 млн. лева приходи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес