Телефонен измамник жали наказание от 2 г затвор пред Апелативния съд в Търново

34-годишен мъж от Горна Оряховица обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново наказание от 2 г затвор. Присъдата срещу Георги Л. за извършени телефонни измами е постановена на 24 април тази година от Районния съд в Горна Оряховица. Със същото решение магистратите от железничарския град са наложили наказание и на 17-годишната съучастничка на горнооряховеца-Росица Х. За извършените злодеяния тя е получила 1,4 г условно с 4-годишен изпитателен срок.

Двамата са признати за виновни в това, че в периода от 5 до 11 май 2015 г. във великотърновското село Шемшево, в Русе и Горна Оряховица, след предварителен сговор помежду си на три пъти измамили шестима възрастни хора. Телефонните измамници звъняли на произволни телефони и заявявали на пенсионерите, че имат изпратен колет, но за да получат пратката от свой роднина от чужбина, трябва да платят определена сума. Доверчивите пенсионери давали пари и злато на мошениците. Така двамата горонооряховци причинили имотни вреди на М. К. В., Л. Л. П., А. А. М. и С. Р. М. в общ размер на 9063, 12 лева.

След като били заловени, Георги Л. и Росица Х. били изправени на подсъдимата скамейка и съдени по съкратената процедура. Двамата са осъдени солидарно да заплатят сумите от 800 лева на М. К.В, и сумата от 7863,12 лева на С. Р. М. и А. А. М. и 400 лева на Л. Л. П., представляващи обезщетение за претърпените от гражданските ищци имуществени вреди, в резултат от извършените от подсъдимите престъпления.

Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия Георги Л. Процесът е насрочен за идната седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право