Телефонен измамник обжалва присъди на магистрати от Горна Оряховица

Снимка: Архив

Телефонен измамник от Горна Оряховица обжалва наложени от Районния съд в железничарския град наказание. С решение от 24 април тази година първата инстанция е постановила 2 г затвор за Георги Л. /44 г/ и 1,4 години условно с 4,4 години изпитателен срок за съучастничката му Росица Х. /27 г/. Освен това двамата са осъдени да платят солидарно взетите от пострадалите четирима души, които завлекли с общо 9063 лева.

Делото по възивната жалба на Георги Л. е насрочено за 2 ноември в Окръжния съд във Велико Тръново.

Престъпното дуо било заловено след серия измами на възрастни хора от Горна Оряховица, Русе и великотърновското село Шемшево.

Росица Х. и Георги Л. са били заловени и обвинени в това, че за времето от 5 до 11 май 2015 година на три пъти взели различни суми от четирима потърпевши като ги заблудили, че имат изпратени колети от техни близки от чужбина и за да ги получат, трябва да платят солидни суми.

Горнооряховските магистрати са отсъдили двамата мошеници да възстановят 800 лева на М. К.В, сумата от 7863,12 лева на С. Р. М. и А. А. М., както и 400 лева на Л. Л. П., представляващи обезщетение за претърпените от гражданските ищци имуществени вреди, в резултат от извършените от подсъдимите престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право