Телефонен измамник се представи за директора на полицията в Хасково

Снимка: Архив

Замесиха името на директора на полицията в Хасково в телефонна измама. Оказва се, че това не е първия път, в който измамници използват името на Ангел Цанков за злоупотреби. В конкретния случай измамата е предотвратена.

Управителка на хасковски ресторант разказа по БНТ, че около обяд й се обадил мъж, който се представил за директора на областната дирекция на МВР, комисар Ангел Цанков. Мъжът поискал собственика на заведението да съдейства на полицията като намери преводач. В последствие поискал банков превод и накрая да му бъде закупен ваучер.

"Човек със самочувствие! Говореше така, как да кажа... все едно заповеднически, заповеднически - “Дайте номера на вашия шеф, да ми се обади”. По този начин", описа Ива Буджашка, управител на местен ресторант.

Жената се обадила на своя шеф и му предала за обаждането. Той се усъмнил и се свързал веднага с директора на полицията Ангел Цанков. Така измамата била осуетена. Сценарият обаче според Цанков е могъл да се развие и по друг начин.

"Управителят на заведението казва на обикновен служител евентуално да намери преводач. Свързва измамника с него. Той се обажда и вместо за преводач, говори за превод на пари. Ако разговорът не тръгне. Той се опитва да го накара да купи ваучери, които да предостави на измамника", обясни ст. комисар Ангел Цанков, началник на ОД МВР-Хасково.

За четвърти път използват името на Ангел Цанков в опит за телефонни измами, но до момента мошениците не са успявали. Обикновено те изхвърлят телефона след като разберат, че силите на реда са наясно със схемата.

От полицията още веднъж предупреждават, че използват услугите само на лицензирани преводачи и не търсят пари от граждани, за да изобличат алоизмамниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право