Телефонната палата става музей

Телефонната палата в София ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство. Това обявиха от „НГ Проперти“ ЕАД, която е новият собственик на сградата. От там уточняват, че придобиването й е продължение на дългогодишните интереси и инвестиции на г-н Васил Божков в посока запазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България. В момента екип от експерти от знакови световни музеи и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. по-добре да я преустроят в музей на евроатлантизъма… догодина боко ши води брюкселските демократи там и те ще цъкат с езици преди да ги заведе на кръчма с шкембе чорба.
    като ценни експонати може да тури речите на олихофрена плевелиев и най вече оная на фона на скалистите планини. може и тая с дисидентството му в подкрепа на превратаджиите на бкп… повечето брюкселски плъхове и те са минали през такива метаморфози.

  2. Тая новина от Блиц и Пик ли я преписахте – като две капки боза 🙂
    Пък то г-н Черепа щял да прави паметник от палатата… моля ти се.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.