Телефонните измамници с нови сюжети, представят се за комисари от МВР

Снимка: Архив

Все по-изобретателни  стават телефонните измамници, които отново са се развихрили в Пиринско. В сряда сутринта са разиграни сюжети с полицейски шефове на МВР, но въпреки това са ударили на камък.

Мъж се обадил на жена на домашен телефон, като се представил за полицейски инспектор. Попитал жената дали е ставала обект на телефонни измами. Казал, че събира оперативна информация, с цел противодействие на телефонния тероризъм. В тази връзка поискал от нея лични данни, номера на други телефони, както и адреса, за да изпратят служебен автомобил.

Втори случай-мъж, представил се за комисар от МВР, се обадил на жена на мобилен телефон, като  заявил, че иска да се възползва от услугите й на преводач. Жената трябвало да превежда на арестувано лице в Сърбия. Помолил я да закупи цигари, вода и ваучер за задържания, както и да изпрати 100 евро на инспекторка в Р. Сърбия, като след като приключи поетия ангажимент ще й бъдат платени 900 лв. хонорар. И тук измамниците не успели да излъжат  жената.

ОД на МВР-Благоевград  апелира  към гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

Свържете се с близки, роднини, съседи. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка, не съобщавайте лични данни (име, ЕГН или адрес), телефонни номера или банкови сметки. Веднага позвънете на тел. 112 (избира се безплатно), казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България