Телефонът на изчезналия сноубордист е локализиран в лавина, временно спря акцията по издирването му

Телефонът на изчезналия сноубордист в Рила бе локализиран в лавина. Това стана късно снощи, когато пристигна специализиран екип на мобилен оператор. Мястото е в улея, наречен Американката, който се намира близо до пистата на ски-център Картала, в Рила планина, над Благоевград.

След съвещание спасителите взеха решение временно да преустановят издирването на 34-годишния мъж, тъй като районът е лавиноопасен и времето е лошо.

Лавината е с фронт около 30 метра и с дълбочина от 2 до 4 метра. Акцията по издирването ще продължи или в сряда или в четвъртък, казаха още спасителите.  

Вероятността скиорът да е жив е минимална. Изчезналият е 34-годишният Р. М. от София. Той бил опитен сноубордист, казаха приятелите му. Младият мъж е карал с група приятели, били са на пистата, но той се е отклонил и вероятно го е застигнала лавина.

Над 20 спасители, кучета и доброволци го издирваха два дни. Закъснението дойде от липсата на възможност за локализация на мястото. Спасителите обясниха, че това е свързано с тромава юридическа бумащина. Операторът изисква много документи, за да направи исканата локализация. Ако това се промени, то може бързо да се реагира в търсенето на хора.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България