ТЕЛК-Ловеч ще бъде временно закрит

ТЕЛК-Ловеч ще бъде временно закрит, след като вчера всичките му служители подадоха молби за напускане , съобщи директорът на болницата в Ловеч д-р Румяна Нановска.

Причината за масовото на пускане е, че целият състав на комисията не иска да работи с д-р Донка Минкова. Подсъдимата д-р Минкова в момента е с мярка за неотклонение "парична гаранция". Миналата седмица Окръжният съд - Ловеч е отхвърлил искането на прокуратурата тя да бъде отстранена от длъжност.

Д-р Нановска увери, че тази седмица комисията ще работи по график: "В пълен състав. Няма да има връщания на хора, които са си по график, така че всичко ще продължава".

Проблемът ще се решава в началото на следващата година. На д-р Минкова е предложено да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения.

Донка Минкова бе задържана на 31-ви януари т.г. и обвинена във вземане на подкуп.

Заедно с нея бе арестуван и посредник, който е уреждал вземането на подкуп и неправомерното издаване на ТЕЛК решения на хора предимно с ромски произход.

"Ще се върна на работа", заяви пред БНР д-р Минкова и добави, че и тя не желае да работи с хората, които са направили нарушенията, за които е сезирана прокуратурата.

"ТЕЛК комисията ще преустанови работа до създаването на нова комисия", заяви д-р Румяна Нановска и уточни, че министър Кирил Ананиев е уведомен за това.

"ТЕЛК-ът в Ловеч ще бъде временно закрит", категорична бе тя.

Коментари

Задължително поле