Теменужка Петкова: Готови сме за „Турски поток“, но трябва да изчакаме официалната информация от „Газпром“

Теменужка Петкова Снимка: Архив

Готови сме за „Турски поток“, но трябва да изчакаме официалната информация от страна на „Газпром“. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова по повод публикацията в руския вестник „Коммерсанть“ , в която се казва, че „Газпром" е определил окончателно трасето на втората тръба от „Турски поток“ през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

„Ние сме готови за реализацията на такъв един проект, разбира се, при стриктно спазване на европейското законодателство“, коментира Петкова.

„Още повече, че разговори по този въпрос бяха водени на най-високо ниво при посещението на премиера Бойко Борисов и срещата му с президента Владимир Путин. Всички вие знаете, още тогава се коментираше тази тема“, припомни енергийният министър.

„Ние сме готови реализацията на такъв проект, но разбира се трябва да изчакаме официалната информация от страна на „Газпром““, каза още тя. Министър Петкова уточни, че за България е изключително важно да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции