Теменужка Петкова и комисар Каниете обсъдиха предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС

Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова, еврокомисарят по климат и енергетика Мигел Ариас Каниете и ръководителят на дирекция „Енергетика“ в ЕК Доминик Ристори обсъдиха предстоящото българско председателство на Съвета на Европейската комисия.

Комисар Каниете подчерта, че Европейската комисия очаква поемането на председателството от България, тъй като в началото на следващата година ще се вземат важни решения за бъдещето на Енергийния съюз. По думите му програмата на председателството следва да е в унисон с приоритетите на Европейския парламент.

Българското председателство трябва да продължи стартиралите по време на малтийското и естонското председателство теми от енергийния сектор. Очаква се от началото на 2018-та година да продължи обсъждането на предложенията за управление на Енергийния съюз, модела за електроенергийния пазар, енергийната ефективност и директивата за възобновяема енергия.

„Законодателният пакет „Чиста енергия за всички европейци“ е уникален по своята същност и доста амбициозен. Уверена съм, че ще намерим общ подход за неговото приемане“, каза министър Петкова пред Каниете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България