На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Темида постанови пробация за пенсионер, крал вода

Районният съд във Велико Търново постанови пробация за мъж, спипан да краде вода. Пенсионираният по болест жител на село Раданово, Община Полски Тръмбеш трябва да плати и над 200 лева съдебни разноски.

Той е наказан, защото неправомерно се присъединил към водоснабдителната система на „ВиК Йовковци“ ООД, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода.

Престъплението е извършено през април 2016 г. Мъжът счупил завита и пломбирана тапа на водопроводната мрежа и монтирал метална тръба с размери 3/4 цола и дължина 13.5 см., като така отклонил живителната течност към своето домакинство. Безплатна вода обаче той използвал само 5 дни, тъй като приспособлението му било засечено от служители на ВиК.

В рамките на постановената пробация, крадецът на вода ще трябва да се явява за подпис в пробационната служба два пъти седмично, в продължение на половин година. За същия срок той е задължен да провежда периодични срещи и да беседва с пробационен служите

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.