Температурите падат с 10 градуса утре

Снимка: Pixabay

Преди чувствителното застудяване, което предстои в близките дни, и днес, за пореден ден, беше необичайно топло, а в повечето райони - и предимно слънчево. 23° е най-високата максимална температура за деня, измерена в Пловдив и Видин.

Малко по-хладно остана в североизточните райони от страната - Силистра - 14°. Именно там в близките часове ще има валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и Централна и Източна България, а на отделни места в Предбалкана и североизточните райони дъждът ще се примесва със сняг.

Минималните температури утре ще са м/у минус 2° и 3°, в София - около нулата.

Максималните ще се понижат съществено и ще са м/у 8° и 13°. През деня в повечето райони ще преобладава облачно време. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. В западните райони от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Много ветровито ще бъде в планините с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите по най-високите върхове вече ще са около минус 6-7°.

В масивите от Централна и Източна България облачността ще е значителна. На много места в Стара планина и Родопите ще има валежи от сняг. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

Предимно облачно ще бъде и в източните райони на Балканите, на места с валежи от дъжд и сняг. Дъжд ще вали и в Гърция, а в останалата част от полуострова ще се задържи слънчево.

Слънчево ще бъде за пореден ден в Западна и Централна Европа, както и в Италия и в повечето райони от Пиринейския полуостров. Дъжд ще превали само на отделни места в Испания. В Североиизточна Европа ще бъде облачно, със слаби валежи, предимно от сняг.

И у нас, в понеделник, ще преобладава облачно време, с превалявания, главно в североизточната половина от страната и предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от слаб сняг. Застудяването ще продължи и температурите ще се доближат до обичайните за сезона.

Във вторник облачността ще започне да намалява и на 3 март ще бъде предимно слънчево и съществено по-топло. В четвъртък затоплянето ще продължи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето