Тенисът не е на живот и смърт, казва Сесил

Тенисът е игра и е добре, че повече състезатели осъзнават, че не е въпрос на живот и смърт -. казва Сесил Каратанчева. - Взимаш най-доброто, и ако не се получи, продължаваш.

Българката прикова вниманието с класирането си за основната схема на турнира в Монреал и даде обширно интервю са сайта на WTА. Всъщност софиянката уточнява, че в последния момент променила плановете си като отказала участие в Лендсвил (Пенсилвания). А в Монреал преодоля квалификациите и в I кръг излезе срещу Мария Шарапова. Но заради буря сблъсъкът бе прекратен при 1:4 за рускинята.

“Наслаждавам се на момента, доволна съм, че спечелих няколко мача – продължи тя, която днес навършва 29 г. - Сега съм на около 225 място в света, не е мечтаната позиция, но чета книги за самопомощ. И те казват, че 29 е най-добрата възраст за спортистите. Затова чакам тази енергия да дойде и да намеря себе си. Спокойна съм, омъжена и семейният живот ми се отразява добре.“

През 2017-а Сесил вдигна сватба с бившия футболист Георги Долмов, който пътува с нея и е целия й щаб.

Каратанчева бе сред най-проспериращите ни състезателки, но кариерата й мина през много обрати, включително и допинг скандал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт