Тервел сгъна украинец за три рунда в Берлин

Тервел Пулев продължава победния си ход на професионалния ринг с пета поредна победа в петия си мач. Българинът спечели с нокаут в третия рунд срещу украинеца Артьом Редко в дебюта си в главен мач на галавечерта в Берлин.

Още в първата част по-малкият брат на Кубрат Пулев наложи превъзходство, въпреки че времето бе по-скоро за опознаване на съперника, който скоростно смени отказалия се преди дни руснак Валери Брюдов. Във втория вече Тервел започна да тормози съперника, а в третия реши да не губи време и предприе няколко сериозни атаки, при една от които Редко падна в нокдаун. Реферът сложи край на мъките на украинеца и прекрати боя за радост на многобройната българска агитка на трибуните. Сред публиката бе и Кубрат Пулев, който винаги подкрепя брат си в мачовете му.

След мача Кобрата призна, че води преговори за мач в Чикаго в началото на следващата година.

„Такъв мач ще има и се надявам да е за световна титла, всеки момент трябва да стане ясно – заяви Пулев. - Всичко зависи от шефа на WBA Мендоза, който е уведомен. Надявам се да вземат това решение и да има мач.“

Очаква се първи в Чикаго да се бие Тервел. Неговият мач също все още не е сигурен, но по всяка вероятност ще е още тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт