Тереза Мей: Готови сме за всякакви варианти в преговорите за Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес, че правителството ѝ се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде Асошиейтед прес.

Изключително в наш интерес е преговорите да успеят и да доведат до нови отношения между Великобритания и ЕС, посочи Мей в реч в края на годишния конгрес на Консервативната партия.

По думите на Мей правителството ще похарчи допълнително два милиарда британски лири (2,7 милиарда долара) за достъпни жилища и за поправяне на съсипания според нея жилищен пазар, посочва Ройтерс. Тя добави, че ще наложи таван на цените на енергията във Великобритания. По думите ѝ нейната партия трябва да се бори за "консервативен дневен ред от основното течение".

"Това е консерватизмът, в който вярвам, консерватизъм на честността, справедливостта и предоставянето на възможности за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", каза Мей.

Ройтерс посочва, че Мей се е опитала да използва годишния конгрес да възстанови единството на Консервативната партия и да представи себе си като единственият човек, способен да осигури Брекзит и да държи лейбъристкия лидер Корбин далеч от властта.

61-годишната Мей беше бурно аплодирана след речта, продължила един час. В нея тя включи и лични нотки, като каза, че няма нищо против да я наричат "Ледената дама" и че изпитва огромна тъга от това, че няма деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа