Тереза Мей е укрила доклад за ислямския тероризъм Изследването е било поръчано през януари 2016 година от Дейвид Камерън

Тереза Мей е укрила доклад за ислямския тероризъм, за да запази дипломатическите отношения между Англия и  Саудитска Арабия, съобщи БНР като се позова на PoliticsHome.

Доклад, поръчан през януари 2016 година от предшественика на Мей Дейвид Камерън, не е бил публикуван, като е бил задържан от британския премиер през последните шест месеца.

Публикуването на доклада, който проучва произхода и размера на финансирането на британски екстремистки групи, зависи от премиера, категорични са от министерството на вътрешните работи . Камерън е поръчал проучването, за да си осигури подкрепата на либералдемократите за разширяване на британските въздушни удари по цели в Сирия.

Бившият лидер на либералдемократите Тим Фарън обаче заяви, че укриването на доклада е отчаян опит на Даунинг стрийт да поддържа добри отношения със Саудитска Арабия. Той допълни, че според него този доклад е много критичен към Саудитска Арабия, която финансира екстремистките групировки.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. то да бяха само саудитите. цяла евроатлантическа европа е изула гащи пред арабелите и помага на тероризма.

  2. „Тим Фарън обаче заяви, че укриването на доклада е отчаян опит на Даунинг стрийт да поддържа добри отношения със Саудитска Арабия. “ За което резултатите са видни-терористични актове в продължение на няколко месеца и стотици невинни хора убити.Заради Тереза Мей.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.