Тереза Мей предупреди за възможна катастрофа, ако споразумението за Брекзит бъде отхвърлено

Снимка: Архив

Британската премиерка Тереза Мей предупреди депутатите, че евентуално отхвърляне на предложения от нея план за напускане на Европейския съюз би имало катастрофални последствия за страната, предаде Ройтерс.

Мей отправи призива си за подкрепа само два дни преди гласуването в парламента, което се очаква да загуби. През декември правителството отмени насрочено гласуване по договореното с Брюксел споразумение, след като стана ясно, че то няма да получи подкрепата на достатъчен брой депутати. Няма признаци премиерката да е много по-близо до спечелването на необходимата й подкрепа.

Депутатите не трябва да разочароват хората, които гласуваха за Брекзита, заяви Мей в статия във в. "Сънди експрес". "Подобно нещо би накърнило катастрофално и непростимо доверието в нашата демокрация, пише тя. Затова моето послание към парламента този уикенд е просто: време е да забравим игрите и да направим това, което е добро за страната."

В петък външният министър Джереми Хънт заяви, че ако споразумението бъде отхвърлено, може изобщо да не се стигне до Брекзит. Според в. "Сънди таймс" недоволни депутати смятат през идната седмица да се опитат да прекъснат или отложат Брекзита.

Коментари

Задължително поле