Тереза Мей: Споделяните ценности на християнството трябва да обединят британците

В първото си великденско обръщение към нацията, откакто стана премиер на Великобритания, Тереза Мей говори за необходимоста хората да се обединят след гласуването за напускане на ЕС, предаде БНР.

Британският премиер заяви, че ще се разкрият нови възможности в резултат на Брекзит и допълни, че Великобритания споделя християнските ценности. “След период на интензивен дебат за правилното бъдеще на нашата страна, преобладава чувството, че хората трява да се обединят зад възможностите, които се откриват пред нас, посочи Тереза Мей. Тя каза, че хората трява да се чувстват убедени в ролята на христянството в обществото и да говорят свободно за тяхната вяра.

Тереза Мей, чийто баща е свещеник, заяви, че споделяните ценности на християнството могат и трябва да обединят британците след референдума миналата година. Премиерът изтъкна, че Великобритания има дълбоки традиции на религиозна толерантност и свобода на словото.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия, Джеръми Корбин, от своя страна каза, че едва ли има нещо по-спешно в света в момента от великденско послание за мир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа