Тереза Мей: 2018 ще бъде година на възвърнато самочувствие и гордост за нас

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей изрази надежда, че 2018 ще е годината на „възвърнатото самочувствие и гордост“ за страната й, на която й предстоят редица предизвикателства по пътя към окончателния развод с ЕС. Думите на Мей са част от Новогодишната й реч пред нацията, предаде БГНЕС.

„Вярвам, че 2018 ще бъде година на възвърнато самочувствие и гордост към страната ни. Това ще бъде година, в която ние ще продължим да постигаме прогрес към сключването на успешна сделка за Брекзит, към изграждането на икономика, пасваща на бъдещето, към създаването на едно по-честно общество за всички“, заяви Мей и допълни, че се надява, каквото и да се случи, Великобритания да „остане обединена като един горд съюз на нации и хора“.

В обръщението си британският премиер отбеляза още, че през 2017 година Британия е съумяла да постигне голям напредък по време на първите преговори за Брекзит, но и че това далеч не е „лимитът на амбициите“ й.

Сред поставените си цели Мей очерта „баланс по отношение на публичните разходи“, така че да може да се намали дългът на Великобритания, но и да се продължи инвестирането в училища, болнични заведения и здравна система. Тя не пропусна да постави акцент и върху елиминирането на посегателството на работното място, а с него и „всички предразсъдъци и цялата ни дискриминация“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа